Заслужава ли си ArcheAge?


Откритият бета тест на най-близкия до нас ArcheAge, а именно руския, започна. Ако има някой, който все още се съмнява дали сендбоксът си заслужава, може да прочете коментара по-долу. Ако ли пък не, да не си губи времето и да отива да играе. Защото, както казват руснаците: "Пока ты спиш, враг качается" (Докато ти спиш, врагът се развива).

Нямам намерение да правя обзор на играта. Просто ще изтъкна някои факти, които дават отговор на въпроса в заглавието.

1. Според слуховете компанията издател на играта - Mail.Ru Group- е направила за нула време 10 млн.долара. Това само за няколко дни след края на закритата бета. Конкурентите им от Trion, които се готвят да издават европейската версия незнайно кога, сигурно са позеленяли от яд. Ами да не бяха спали.



2. Още в първите минути на откритата бета сървърите бяха препълнени, а на що годе свободните "се извиха" дълги опашки от чакащи да влязат в играта. Напливът бе огромен, а и още е.

3. Издателите не сварват да пускат нови сървъри, за да поемат потока от желаещи да играят. Вчера пуснаха поредните три. Наложи се издателите да предприемат и други мерки - пуснаха afk kick, т.е. оставиш ли героя си да виси известно време, без да прави нищо, излиташ от играта и се нареждаш на опашката.

4. Огромни гилдии със стотици играчи в състава си групово се изнесоха от други игри с една единствена цел - да се опитат да доминират на определен сървър в играта, завоювайки територии и съответно ресурси.

5. Играта е безплатна. Вярно, може би тип free-mium (от free и premium), тъй като за 300 рубли може да си купите абонамент за месец. Някои твърдят, че без абонамент трудно ще се справиш в играта, но печени играчи се смеят и играят напълно безплатно. Действително абонамента ще е полезен за тези, които смятат да се занимават с фермерство и занаятчийство, но и без селскостопанска дейност и ковачество, човек може да се сдобие с ценни вещи в играта и да не отстъпва на топ играчите.



6. Играта предлага много съдържание и има какво да се прави в нея, така че си заслужава да си платиш тези 300 рубли, които са около 15-20 лв., ако ще ти е по-комфортно да играеш. Един билет за кино е по-скъп понякога. Докато в ArcheAge може да живееш спокойно, занимавайки се с толкова много неща.

Пиратски кораб в ArcheAge
7. Играта си има недостатъци, като например бойната система с маркиране на противника, но пък има и толкова много клонки за развитие на героя например, че може да се създадат около 120 различни билда въз основа на базовите умения.

8. Играта е корейска, но не е типичната корейска гриндилка с куестове "Иди избий 200 буболечки и ми донеси пипалцата им".

9. В играта има българи. Даже на един от сървърите, а може би вече и на няколко от тях, се създадоха български гилдии. Повече информация и контакти може да намерите на българската фен страница на играта във Facebook.

10. В коя друга игра могат да ви осъдят и да ви хвърлят в затвора? В ArcheAge може.

Отплавайте с подводницата си на инспекция на подводната си ферма
11. Подводници, ралита със състезателни автомобили, обществен транспорт от карети и дирижабли, личен делтапланер, подводна ферма, пирати със свой пиратски остров, огромни континенти, обсади на замъци и войни за територии. Всичко това може да откриете в тази игра.
Е, заслужава ли си ArcheAge?

Вижте всички публикации за ArcheAge.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар