This War of Mine ще разтърси душата ви!


Няма запален геймър, който да не е пробвал поне някой от безбройните шутъри, в които войната е представена като забавление. Забавление и състезание. Състезание по убиване. Трупаш точки за убийство, печелиш повече точки за изстрел в главата. Да, шутърите дават невярна представа за войната. Единственото вярно нещо е убийството.

This War of Mine ще разтърси душата ви. Това не е обикновена игра. Тази нетипична военна игра е вълнуваща от една страна, сериозна и психологически мрачна. Мрачна? А нима войната е нещо светло?

В тази игра няма да сте от страната на елитни военни части, които трябва да превземат база или да избият опасни терористи. Тук жертвата сте вие. Невинна жертва на гражданска война поставена в условия, при които трябва да се бори за своето оцеляване. 

Разработчиците от 11 Bit Studios разказват, че им е отнело две години за разработката на This War of Mine. Тяхната цел е да представят истинското, грозното лице на войната. Те са изчели спомени на хора, станали свидетели на този ад. Един от тях е Емир Керимович, който ще видите във видеото, посветено на релийза на играта.




This War Of Mine ще даде възможност на играчите да получат една друга представа за войната, поглеждайки от един друг ъгъл. За първи път вие няма да играете в ролята на войник, а ще сте част от цивилни, които се опитват да оцелеят в един обсаден град. 



Войната не свършва с последния изстрел. Тя остава в умовете на хората дълго след нейния край. Някои рани не могат да се излекуват... 


Вие ще усетите обстрела на снайперистите и ще трябва да се погрижите за своето укритие. Под прикритието на нощта пък ще трябва да се опитате да се снабдите с провизии и други вещи, необходими за оцеляването ви. 

Сюжетът се развива в източноевропейска столица, където избухва гражданска война. Правителствените войски се сражават с бунтовниците. По улиците се сипят снаряди. Снайперски куршуми свистят през прозорците. В средата на този ад група цивилни трябва да оцелее, намерили убежище в полуразрушен дом. Времето в This War Of Mine е разделено на денонощия, а те в от своя страна на ден и нощ. През деня героите се крият в убежището си, превързват раните си и се опитват да пригодят различни инструменти за оцеляване. През нощта се отправят в търсене на храна и лекарства. 

Тези набези са много напрегнати и опасни. При тях се налага да се вземат трудни решения, някои от които са свързани с пряк, морален избор. Да убиеш, за да оцелееш? Да откраднеш от също така бедстващи хора или да се върнеш при своите с празни ръце? 

Дали това е игра, която си заслужава да се играе? Не. Това е игра, която всеки с биещо сърце в гърдите си трябва да играе, категорични са от изданието Gamespot. 

Заради игри като This War of Mine навярно съществува инди-сцената като такава. Едрите издатели и разработчици са интересуват на първо място от приходите, зрелищността и блокбъстърите. Макар и да произнасят пафосни речи за "моралния избор", всъщност те не искат да натоварват играча. This War of Mine също не е скучна игра и от гледна точка на геймплея е качествена игра. Но в нея има нещо повече. Тежко, но много важно произведение, чиято поява изключително много означава за игралната индустрия като цяло, пишат от Games.Mail.Ru. 

Дни след релийза на This War of Mine бе публикувана иконографика, от която стана ясно, че играта е била купена от фенове от над 92 страни по света, като 33% от продажбите са от Европа, а най-добрите продажби са били в Германия и Русия. Средната възраст на играчите е между 25 и 34 г. 


По време на война, няма добри и лоши решения, има само оцеляване. Колкото по-скоро осъзнаеш това, толкова по-добре. 

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар