Благой Иванов пред Sherdog: Искам отново да се бия срещу Фьодор Емеляненко!


Световният шампион в тежка категория на World Series of Fighting (WSOF) Благой Иванов сподели пред авторитетното издание Sherdog своето желание да се срещне отново в бой с Фьодор Емеляненко. 

"Моят мечтан бой? Може би да се бия с Фьодор в Америка. Той ме победи първия път на състезание по бойно самбо, после аз го победих през същата година на Световното първенство. Бих искал да се срещнем в клетката този път.
Това ще е интересно, защото и двамата сме с Източноевропейски стил и сме самбисти" 

От Sherdog припомнят историята на Благой Иванов, който победи "Последния император" на Световното първенство по бойно самбо през 2008 г. в Санкт Петербург, проправяйки си път към финала, където спечели златото, побеждавайки германеца Стефан Янош.

"Иванов се справя добре в MMA, особено като се има предвид, че той избегна смъртта, след като бе намушкан с нож в нощен клуб в София през 2012 г. Той се възстанови успешно и спечели четири от петте си боя в Bellator, преди да подпише с WSOF.

Сега му предстои втора защита на титлата си при тежките срещу Джош Копланд, а Емеляненко ще се бие срещу Малдонадо на Eurasia Fight Nights 50", припомнят от изданието.

"Аз съм в Top 20 в света, казва Иванов. Мисля, че мога да бия момчетата от Top 5 и Top 10. Когато победиш най-добрите, ти ставаш най-добрия. Искам да се бия с най-добрите бойци."  

Иванов намери себе си, тествайки се по време на три лагера в Американската кикбокс академия в Сан Хосе, Калифорния. Опитът, който натрупа там е важен за боец с високи стремежи. Той се обучава също така и в Xtreme Couture в Лас Вегас.

"Когато работиш с най-добрите бойци, ти израстваш. Уменията ти се подобряват, защото това са най-добрите бойци в света", казва още Благой Иванов.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар