Пет онлайн игри, заразени с ...успех


Има някои хора, компании, марки и т.н., които просто "страдат" от успех. Дали е въпрос на късмет или пък на много труд, а може би и двете заедно? На пазара на MMO игрите има безброй вече заглавия, но само някои от тях са се превърнали в легенди. Някои от тези легенди вече не съществуват или пък имат секуели. Има обаче легенди, които не само, че са живи, но и са толкова обичани от феновете, че наистина може и нашите внуци, а защо не и правнуци, да играят в тях.

World of Warcraft


Това чудо на Blizzard e една от най-обичаните MMORPG игри на всички времена. Навярно е една и от най-мразените, заради успеха, на който се радва. Няма обаче и човек, който да не е чувал поне за нея.
Не спират да излизат игри "убийци" на WoW. Не спират и да броят, с колко са намалели ползвателите й. Да, но тя не умира. Напротив готви петия си експанжън - Warlords of Draenor, с което най-много да предизвика смъртта на убийците си.

League of Legends


Тази MOBA не е първата в жанра си, а след нея излязоха десетки подобни. Може би даже не е и най-добрата в жанра си. Какво обаче й има? С какъв вирус е заразена? LoL е другото заглавие, "болно" от успех. Тя е толкова успешна, толкова любима, толкова киберспортна вече, че няма и накъде повече. Няма ли? Има. Тя се развива и ще се развива. Riot нямат намерение да й правят секуели, защото просто тя е ултрамегауспешна. 27 млн. ползватели се радват на тази феноменална Лига. Броят им обаче ще расте.

EVE Online


10 години откак EVE Online е ...онлайн. 10 години космически битки. 10 години играта е платена. 10 години "страда" от вируса на успеха. Доволни или недоволни, играчите се кефят и това безспорно е една от най-успешните игри. Скоро няма да стане безплатна. CCP Games прихванаха "вируса" някъде в Космоса навярно, където се е изстреляла играта им, макар че другите им проекти нещо не могат да "прихванат".

DotA 2


DotA 2 уверено гони League of Legends както по брой ползватели, така и по интерес. Силно успешна. Легендарна, заради наименованието DotA в името си, но все пак 2. Успехът обаче я гали по рамото и тя се развива, набирайки скорост.

World of Tanks


Чудото на Беларус! Тя е по-известна от президента на страната. Навярно не чак толкова много са чували за "последния диктатор на Европа" (както го спрягат на Запад) - Александър Лукашенко, но затова пък минимум 80 млн. души не само, че са чували за World of Tanks, но и са я играли. Игра за кеф? Може. Киберспортна дисциплина? Разбира се. За нея не съм сигурен, дали тя е заразена с успеха или тя заразява феновете си с интерес? Както и да е. Превзела е вече целия свят от Европа, през Русия до Япония и отвъд към Америка. Независимо от раса и религия хората я обичат.

Е, понякога има проблеми. Така например еднин приятел разказва, че жена му поискала да се научи да играе World of Tanks. Два часа избирали външността на екипажа и имената им. (Не се връзвайте, това е анекдот)

Любопитно, но факт: Наскоро президентът на Wargaming (компанията, създала World of Tanks) Виктор Кислый обяви, че "най-танкова" страна е Исландия (смятано на глава от населението), където 3% от населението я играят. Исландия обаче е страната на CCP Games, създала EVE Online.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар